Degustare brânzeturi Delaco și Domeniile Sâmburești

Pentru că încă nu eram hotărât să public pe blog notele de degustare Delaco și ale vinurilor Sâmburești pe care le-am încercat la Ribs House și pentru că mare parte din cititori sunt pentru articole de sănătate.

Evenimentul Degustare Delaco și a vinurilor a fost organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro la Ribs House. Unde am participat cu drag și m-am bucurat de informațiile primite: vinul ni l-au adus prietenii noștri de la Sâmburești iar brânzeturile au fost de la Delaco.

Ribs House este un local super unde ar trebui să ajung mai des, degustarea a avut loc: vineri, seara pe la 19.00. Deși după ora 18:15 m-am decis să plec de la cabinet, am mers pe jos timp de 20 de minute, era frumos afară.

Ordinea de degustare a vinurilor

Odată ajuns văd pe masă : 4 vinuri unde am fost încântați cu 4 combinații :

  1. Domeniile Samburesti Sauvignon Blanc + Camembert Ile de France,
  2. Domeniile Samburesti Chardonnay + British Cheddar Delaco D’Exceptie,
  3. Domeniile Samburesti Pinot Noir + Emmentaler Delaco,
  4. Domeniile Samburesti Cabernet Sauvignon + Grana Padano Delaco D’Exceptie,

În ordinea celor scrise mai sus am fost serviți. Dac-ar fi să aleg combinația care mi-a plăcut ar fi: 1 (deși nu vreau să zic că cele pe care nu le menționez nu sunt bune).

Întâlnire, masa de bloggeri sau de familie ori o seară relaxantă de unul singur? Iată că vinul alb e cea mai populară alegere de cele mai multe ori. Iar beneficiile pentru sănătate dublează savoarea lui (Sauvignon Blanc ).

Pentru mine Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc este una dintre cele mai rafinate și mai sănătoase băuturi: Vinul e puțin acid și aromat iar combinația Camembert Ile de France a fost genială. Între vinuri ne-am rehidradat cu Aqua Carpatica.  Între cele două vinuri roșii, s-au servit coaste.

Strugurii de calitate cu gust tradițional românesc. Fie că e sec, demidulce sau dulce, Sauvignon Blanc are aroma intensă și miros nostalgic de flori de vița de vie, cu gust de cireșe albe, gutui coapte și citrice mediteraneene.   E usor acidulat și cu gust care amintește de pepenele galben. Când are cațiva ani de vechime în butoi de lemn de stejar, e și mai savuros.

Beneficii și minerale ale vinului alb

Vinul alb are o gamă largă de beneficii și minerale, printre care potasiu, calciu sau magneziu, vitamine solubile în apa, ca B1, B2, B5 si B6, acid folic, B12 și chiar și vitamina C. Un pahar de vin alb pe zi sporește puterea sistemului imunitar împotriva virușilor, favorizează secreția sucului gastric din stomac, fiind un bun digestiv, și poate trata insomniile, având efect calmant.

Vinul alb este una dintre cele mai rafinate și mai sănătoase băuturi, deși alcoolul e interzis în diete, dar ca să gestionezi mai bine aportul de calorii, e bine să știi câte se ascund în băuturile pe care le consumi cel mai des. Vinul alb sec are 70kcal/100ml, iar cel dulce 163kcal/100ml. Ambele, însă, au mult mai puține decât șampania, care are 183.

Studii ale vinului

Studiile au arătat că nu conține colesterol, fibre sau grăsimi, iar unul dintre cele mai importante beneficii este conținutul său ridicat de antioxidanți, având proprietăți antiîmbătrânire.
Vinul alb subțiază sângele și previne formarea cheagurilor de sânge și poate reduce crizele de angina personala.

Camemebert  Île-de-France este o brânză născută în Normandia, una dintre cele mai fertile regiuni ale Franței. Este fabricată din lapte de vacă pasteurizat și invenția acesteia este atribuită producătoarei de brânză Marie Harel, în primii ani ai revoluției franceze. Brânza Camembert și-a câștigat un bun renume și l-a extins în afara Normandiei spre sfârșitul secolului al XIX-lea, astfel că astăzi este un monument gastronomic și istoric. O brânză bună este „affiné” pană în inima ei. Coaja catifelată albastră are și puțin pigment roșu, cât să dea impresia de un roze pal. Interiorul are o culoare gălbuie clară cu un gust delicat sărat și arome fructate.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! Poftă mare și noroc!

Brânzeturi cum se cuVin 37

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s